loader
Foto

Tragedia „Siberiei românești” | VIDEO

Pelicula „Și atunci, ce e libertatea?”, regizată de Andrei Zincă, după o nuvelă de Ana Blandiana, a avut avanpremieră de gală pe 13 iulie, la Cinema Victoria.

 

Lecție de istorie prin intermediul filmului la Cluj-Napoca. Pelicula „Și atunci, ce e libertatea?” a avut avanpremieră de gală la Cinema Victoria.

E un film bazat pe evenimente reale: o poveste despre dragoste şi supraviețuire în contextul deportării a 40.000 de oameni nevinovați de către regimul comunist, în 1951, în Bărăgan, așa-numita „Siberie românească“.

Filmul are ca personaj principal un  profesor de  istorie care în timpul unei nunți este luat cu forța de comuniști, alături de soția lui și de alți șapte oameni. Grupul este deportat la sute de kilometri de casă, în Câmpia Bărăganului, unde trebuie să supraviețuiască într-o zonă pustie și aridă în condiții infernale. Ei sunt doar câțiva dintre cei 40.000 de oameni strămutați de comuniști din Banat în Bărăgan în 1951, în ceea ce s-a numit ”Siberia românească”.

22:00 Program Ucraina

- preluare TV Ucraina

23:50 Ştiri pe scurt

 
Petrescu, antrenor din umbră | VIDEO

Petrescu, antrenor din umbră | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Dan Petrescu a semnat cu CFR Cluj un contract pe 3 ani, dar actualul antrenor interimar nu a fost informat de conducere.

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Premiul Young Onscreen Talent, oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, i-a fost acordat unui jurnalist BBC. Péter Keresztes, videojurnalist ...

La o cafea cu Poliția Rutieră | VIDEO

La o cafea cu Poliția Rutieră | VIDEO

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Mai mulți motocicliști clujeni s-au reunit marți dimineață la o cafenea din oraș pentru a discuta cu politiștii de la Rutieră despre cele mai ...

 

#tvrcluj