loader
Foto

Transilvania Culturală: Ce rămâne din cultura română în vremuri de pandemie?

Vasile Hotea-Fernezan vă invită să urmăriți la "Transilvania Culturală" o discuție cu Corina Șuteu, expert in politici culturale şi fost Ministru al Culturii. | VIDEO    

 

Ce rol și ce impact ne dorim să aibă cultura în Planul Național de Redresare și Reziliență și, în general, în dezvoltarea sustenabilă a societății noastre, ce rămâne din cultura română în vremuri de pandemie?

Cariera Corinei Șuteu a început în România: critic de teatru, apoi director al UNITER și a Theatrum Mundi (actualul Teatrul Metropolis), apoi a continuat în Franța (11 ani) și New York (7 ani), unde a dezvoltat o amplă cariera ca formator, inițiator și director de instituții și programe culturale, expert european și consultant în management și politici culturale.

Este fondator și președinte al asociației FilmETC și al festivalului Making Waves :: Romanian Cinema la New York, pe care îl conduce de treisprezece ani. În 2014-2015 a fost senior expert pentru strategia culturală a orașului București, fondator al festivalului de film documentar fArad (Arad) și, în 2015, coordonator general al proiectului Darwin’s Room – expoziția pictorului Adrian Ghenie la Bienala de la Veneția.

Între mai 2016 și ianuarie 2017, Corina Șuteu a fost Ministru al Culturii. În prezent Corina Șuteu curatoriază și produce programele asociației FilmETC și ale spațiului Insula 42.

14:00 Telejurnal

14:50 Carte de citire (R)

- R (Reluare)
 
Târgul de Carte Gaudeamus la Cluj-Napoca | VIDEO

Târgul de Carte Gaudeamus la Cluj-Napoca | VIDEO

publicat: joi, 25 aprilie 2024

Prima zi a Târgul de Carte Gaudeamus de la Cluj-Napoca a fost dedicată îndrăgitului umorist Cornel Udrea.

Începe Campionatul Național de Raliuri | VIDEO

Începe Campionatul Național de Raliuri | VIDEO

publicat: joi, 25 aprilie 2024

Prima etapă din 2024 este vineri și sâmbătă, Raliul Harghitei.

Scriitoarea Florina Ilis, față în față cu publicul | VIDEO

Academia Română, filiala Cluj-Napoca, lansează o serie de evenimente la care scriitorii se întâlnesc cu cercetători, profesori universitari și ...

 

#tvrcluj