loader
Foto

"Nu mai ține linia ocupată" la "Transilvania culturală" | VIDEO

Sâmbătă şi duminică, de la ora 15:00 pe TVR Cluj. Emisiunea a fost în direct şi pe net la aceleaşi ore la TVR+ (https://www.tvrplus.ro/live/tvr-cluj).

 

Vasile Hotea-Fernezan
Transilvania culturală

"Nu mai ține linia ocupată" are la bază cazul Alexandrei Măceșanu, tânăra răpită și ucisă în vara anului 2019 în Caracal. O poveste îngrozitoare în fața căreia „întreaga echipă a simțit revoltă și neputință”, dar care a trezit nevoia „de a oferi o voce unor femei ale căror tragedii ar fi putut fi evitate dacă ele ar fi fost tratate cu mai mare seriozitate atât de comunitate, cât și de autorități“, așa cum afirmă autoarea, Alexandra Felseghi.

Este o poveste a foamei de iubire. Este o poveste a vieții incerte care poate transforma adolescentele în victime sigure ale traficului de persoane. Regizoarea Pentru rolul din acest spectacol Diana Buluga a fost nominalizată la UNITER pentru cea mai bună actriţă în rol principal.

Vă invităm la un dialog cu Diana Buluga, Alexandra Felseghi şi Adina Lazăr despre acest spectacol-protest împotriva „nedreptății și a încălcării drepturilor unor oameni de către alți oameni”.

#teatru, #Numaitineliniaocupata, #protest, #premiu, #actriţă, #UNITER Teatrul Naţional Cluj-Napoca

7:00 Telejurnal matinal

- simultan TVR 1

8:50 Carte de citire

 
Ziua Porților Deschise la Teatrul Național din Cluj-Napoca | VIDEO

De o călătorie fascinantă în lumea teatrului au avut parte sute de clujeni. A fost Ziua Porților Deschise la Teatrul Național Lucian Blaga din ...

Plecăm iarăși la drum pentru noi aventuri în natură. Duminică, 31 martie, de la ora 10:30, la TVR 2.  

Schengen și nu prea | VIDEO

Schengen și nu prea | VIDEO

publicat: marţi, 26 martie 2024

La finalul acestei luni, România va intra în spațiul aerian Schengen. Adulții care vor călători cu copii vor trebui să treaca totuși pe la ...

 

#tvrcluj