loader
Foto

“Transilvania la zi”, în legătură directă cu Republica Moldova

În prima zi a Caravanei „Moldova spre Europa”, Studioul Teritorial TVR Cluj şi-a instalat platoul în oraşul Bălţi. La “Transilvania la zi”, 8 mai, ora 17:00, la TVR Cluj, intrăm în duplex cu reporterii noştri aflaţi acolo.

 

Elena Nicolae
Transilvania la zi

De la Bălţi, Republica Moldova, prima oprire în itinerariul jurnalistic al Caravanei „Moldova spre Europa”, intrăm în duplex cu reporterul TVR Cluj, Andrei Biro. Aflăm cum decurge prima zi a caravanei.

Învăţământul clujean îşi reconfirmă valoarea. Olimpicii clujeni, participanţi la diferitele concursuri naţionale şi internaţionale, îşi prezintă performanţele. Invitaţi în emisiune sunt doi elevi cu rezultate remarcabile – Andrei Moldovan, de la Colegiul Naţional “Nicolae Bălcescu”, şi Irina Maria Naneş, elevă la Liceul de Muzică “Sigismund Toduţă”, dar şi Mariana Pop, inspector general adjunct.

Efectele scandalului declanşat la Spitalul de Arși din București ajung şi la Cluj, unde va avea loc o serie de controale. Spitalul Clinic de Recuperare şi Spitalul Judeţean din Cluj-Napoca sunt în atenţia Ministerului Sănătăţii. Controalele vizează decontările de servicii și internările aferente primului trimestru al acestui an. Reacţia Ministerului Sănătăţii a venit după ce unii medici de la Spitalul de Arşi din Bucureşti făceau operații estetice pe banii statului, adică decontate prin Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Controalele vor fi efectuate timp de o lună şi se vor extinde și la alte 77 de spitale din toată ţara. Stăm de vorbă cu Emilia Groza, directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, dr. Sanda Patrichi, managerul Spitalului Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca, şi Dorina Duma, directorul Direcţiei de Sănătate Publică.

Producător: Luminiţa Purdea-Cotuţiu

Moderator: Elena Nicolae

16:00 Observator transilvan

- direct

17:00 Telejurnal regional (R)

- direct (simultan TVR 3) (Reluare)
 

Plecăm iarăși la drum pentru noi aventuri în natură. Duminică, 31 martie, de la ora 10:30, la TVR 2.  

Despre muzica din alte vremuri, la

Muzică şi poveşti savuroase sâmbătă şi duminică, de la ora 15:00, la TVR Cluj, la "Transilvania Culturală". Pe net la aceleaşi ore: ...

Ziua Porților Deschise la Teatrul Național din Cluj-Napoca | VIDEO

De o călătorie fascinantă în lumea teatrului au avut parte sute de clujeni. A fost Ziua Porților Deschise la Teatrul Național Lucian Blaga din ...

 

#tvrcluj