loader
Foto

„Transilvania Policromă” la cinci ani. Şi la alţi mulţi ani!

Luni, 16 martie 2009, se difuza prima ediţie a emisiunii "Transilvania Policromă", un spaţiu de întâlnire a istoriei, tradiţiilor şi prezentului minorităţilor transilvane, a comunităţilor etnice de pe aceste meleaguri.

 

Maria Cinar-Jiga
Andrea Ghiţă
Transilvania Policromă

De atunci încoace, în fiecare zi de luni, „Transilvania Policromă” îşi aşteaptă telespectatorii, străduindu-se să-i informeze şi să-i formeze în spiritul interculturalităţii.

“Transilvania Policromă” este printre puţinele emisiuni de televiziune din ţară care şi-a propus să reflecte realitatea convieţuirii interetnice, avantajele şi valenţele încă nevalorificate ale multiculturalităţii şi interculturalităţii.

Emisiunea şi-a propus şi, spre meritul întregii echipe care o realizează, a şi reuşit să reflecte aspecte din viaţa comunităţilor etnice din Transilvania, precum şi aspecte legate de multiculturalismul şi interculturalitatea acestei părţi de ţară. Programul mediatizează, constant, numeroase evenimente ale centrelor culturale străine din Cluj-Napoca.

În spatele emisiunii se află o echipă de profesionişti - Andreea Ghiţă, Maria Cinar-Jiga, Lavinia Dandoci, Izabella Veibel şi, la montaj, Dora Precup.

O sărbătoare umbrită de trecerea în nefiinţă, nu cu mult timp în urmă, a operatorului Alexandru Marius, cel care s-a aflat, din această postură, de-a lungul acestor ani, alături de frumoasa familie a realizatorilor acestei emisiuni.

Urăm echipei de realizatori a emisiunii  „Transilvania Policromă” la mulţi ani în toate limbile vorbite în Transilvania şi la cât mai multe ediţii.

15:00 Prim plan obiectiv

- direct prima parte

16:00 Observator transilvan

- direct
 
Ziua Porților Deschise la Teatrul Național din Cluj-Napoca | VIDEO

De o călătorie fascinantă în lumea teatrului au avut parte sute de clujeni. A fost Ziua Porților Deschise la Teatrul Național Lucian Blaga din ...

Plecăm iarăși la drum pentru noi aventuri în natură. Duminică, 31 martie, de la ora 10:30, la TVR 2.  

Schengen și nu prea | VIDEO

Schengen și nu prea | VIDEO

publicat: marţi, 26 martie 2024

La finalul acestei luni, România va intra în spațiul aerian Schengen. Adulții care vor călători cu copii vor trebui să treaca totuși pe la ...

 

#tvrcluj