loader
Foto

"Transparențe", cu Horia Bădescu

Sâmbătă, 4 decembrie, de la ora 21.00, la TVR 3 și online pe TVR+, Ovidiu Pecican vă invită la o nouă ediție "Transparențe". Invitat Horia Bădescu, scriitor.

 

Transparențe

Antrenat în dialogul spumos cu Ovidiu Pecican, Horia Bădescu se dezvăluie ca irepresibil și nostalgic povestitor al tinereții în cadrul Grupării literare ECHINOX, evocator al meleagurilor natale din Muntenia și iremediabil iubitor al lirismului de calitate.

(w882) s

Horia Bădescu a condus o serie de instituții culturale - Teatrul Național din Cluj-Napoca, Teatrul de Păpuși Puck și Studioul Teritorial de Radioteleviziune numărându-se printre ele -, înainte de a servi România ca diplomat în Franța. Teza lui de doctorat reprezintă o contribuție semnificativă la elucidarea chestiunilor teoretice legate de universul liric și completează teoretic în mod fericit o creație poetică relativ abundentă, inovată de autor prin inventarea unei noi specii cu formă fixă (ronsetul).

***

"Transparențe" este o emisiune săptămânala de larg interes cultural-civic, un talk-show cu personalități actuale ale Clujului, Transilvaniei și chiar naționale din sfera culturii. Emisiunea surprinde în mod salutar preocupările actuale ale talentelor din societatea noastră, da o imagine vie, directă celor mai afirmate energii din domeniul cultural sub forma unor dialoguri amicale, accesibile si...neconvenționale. Din însumarea unui set mai amplu de asemenea interviuri-dezbatere se conturează în chip oportun imaginea în plină dinamică nu doar a Clujului de azi, nici măcar numai a Transilvaniei ori a României, ci de-a dreptul a unei părți de Europă în plină emergență, căutându-și căile către reprezentativitate și reliefare acasă și în universalitate.
.
Producător: Laura Pasca

 

11:00 Actual Regional (R)

(Transparențe) - R (Reluare)

11:55 Ştiri pe scurt

 
Petrescu, antrenor din umbră | VIDEO

Petrescu, antrenor din umbră | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Dan Petrescu a semnat cu CFR Cluj un contract pe 3 ani, dar actualul antrenor interimar nu a fost informat de conducere.

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Premiul Young Onscreen Talent, oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, i-a fost acordat unui jurnalist BBC. Péter Keresztes, videojurnalist ...

La o cafea cu Poliția Rutieră | VIDEO

La o cafea cu Poliția Rutieră | VIDEO

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Mai mulți motocicliști clujeni s-au reunit marți dimineață la o cafenea din oraș pentru a discuta cu politiștii de la Rutieră despre cele mai ...

 

#tvrcluj