loader
Foto

TVR Cluj continuă investigaţia în cazul accidentului rutier de la Turda

Tragedia rutieră produsă în urmă cu şapte zile la intrarea în Turda şi care a dus la moartea lui Florin Datcu a declanşat o serie de anchete privind eficienţa serviciilor medicale de urgenţă. În paralel, TVR Cluj continuă investigaţia jurnalistică.

 

Elena Nicolae
Transilvania la zi

La “Transilvania la zi”, 6 mai, ora 17:00, la TVR Cluj şi TVR 3, reporterii noştri continuă dezbaterea pe tema cazului lui Florin Datcu, rănit grav într-un accident produs la intrarea în oraşul Turda, în localitatea Stejeriş, şi care a murit cu zile pentru că ambulanţa a venit după 50 de minute, deşi se afla la distanţă de numai cinci minute. Mai mult decât atât, ambulanţa s-a prezentat la locul accidentului fără medic.

Cazul a declanşat o serie de anchete, inclusiv din partea Direcţiei de Sănătate Publică Cluj, toate privind modul în care funcţionează sistemul medical de urgenţă.

Vom afla în ce stadiu se află anchetele, unde s-a greşit şi ce măsuri trebuie luate pentru a evita astfel de tragedii, de la invitaţii în platou: dr. Adela Golea, medic şef UPU-SMURD, dr. Horea Simu, şeful Ambulanţei Cluj, şi locotenet colonel Ion Moldovan, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj.

Vor interveni telefonic reprezentanţi ai autorităţilor locale, ai instituţiilor medicale de urgenţă şi ai Poliţiei Române, dar vom afla şi poziţia aparţinătorilor victimei accidentului rutier care acuză autorităţile că au fost anunţate de decesul lui Florin Datcu cu foarte mare întârziere.

Simona Datcu a aflat teribila vesta abia la trei ore după producerea accidentului de la apropiaţi ai familiei. Soţia bărbatului a aşteptat în zadar să o sune cineva de la Poliţia Turda pentru a-i spune care este procedura prin care să ia acasă corpul neînsufleţit al soţului ei.

Producător: Luminiţa Purdea-Cotuţiu

Moderator: Elena Nicolae

6:00 Jurnal Regional (R)

TVR Cluj - R (Reluare)

6:30 Actual regional p.1 (R)

- R (Reluare)
 
Târgul de Carte Gaudeamus la Cluj-Napoca | VIDEO

Târgul de Carte Gaudeamus la Cluj-Napoca | VIDEO

publicat: joi, 25 aprilie 2024

Prima zi a Târgul de Carte Gaudeamus de la Cluj-Napoca a fost dedicată îndrăgitului umorist Cornel Udrea.

Începe Campionatul Național de Raliuri | VIDEO

Începe Campionatul Național de Raliuri | VIDEO

publicat: joi, 25 aprilie 2024

Prima etapă din 2024 este vineri și sâmbătă, Raliul Harghitei.

Scriitoarea Florina Ilis, față în față cu publicul | VIDEO

Academia Română, filiala Cluj-Napoca, lansează o serie de evenimente la care scriitorii se întâlnesc cu cercetători, profesori universitari și ...

 

#tvrcluj