loader
Foto

Un clujean are o afacere b(l)ănoasă

La “Transilvania la zi”, 15 mai, ora 17:00, la TVR Cluj, aflăm povestea unui crescător clujean de şinşila. A început acum zece ani cu şase familii de rozătoare, iar acum are peste 600.

 

Elena Nicolae
Transilvania la zi

Cornel Călin se ocupă de zece ani de zile de creşterea şinşilelor din dorinţa de a dezvolta o afacere de familie. El creşte şinşilele stric pentru export pentru că blana e foarte apreciată pe piaţa europeană. Preţul unei şinşile este 30-40 de euro, iar pentru o haină din blană de dimensiune medie e nevoie de aproximativ 70 de animale. Şi pentru că în Transilvania există mai mulţi crescători de şinşile, Cornel Călin a pus bazele unei asociaţii. Stăm de vorbă chiar cu întreprinzătorul clujean.

Cu Mihai Andrei Pop, manager de proiect şi reprezentant al Academiei Române – Filiala Cluj, şi Daniel Don, director executiv al AJOFM Cluj, vorbim despre “ARO – Acces Rapid la Ocupare”, un proiect destinat unui număr de 800 de persoane din mediul rural din Regiunea de Nord-Vest. Aceştia vor beneficia de măsuri active de ocupare prin intermediul Aparatelor Electronice de Mediere şi de consultanţă profesională. Proiectul este implementat de Academia Română – Filiala Cluj, Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud şi AJOFM Cluj.

Azi sărbătorim Ziua Internaţională a Familiei, zi instituită de Adunarea Generală a ONU pe 20 septembrie 1993, în baza Rezoluţiei 47/237. Despre importanţa familiei în societate şi în dezvoltarea acesteea stăm de vorbă cu Mihai Coste, coordonator de programe la Asociaţia Creştină “Agape”.

Producător: Luminiţa Purdea-Cotuţiu

Moderator: Elena Nicolae

22:00 Program Ucraina

- preluare TV Ucraina

23:50 Ştiri pe scurt

 
Ziua Porților Deschise la Teatrul Național din Cluj-Napoca | VIDEO

De o călătorie fascinantă în lumea teatrului au avut parte sute de clujeni. A fost Ziua Porților Deschise la Teatrul Național Lucian Blaga din ...

Plecăm iarăși la drum pentru noi aventuri în natură. Duminică, 31 martie, de la ora 10:30, la TVR 2.  

Schengen și nu prea | VIDEO

Schengen și nu prea | VIDEO

publicat: marţi, 26 martie 2024

La finalul acestei luni, România va intra în spațiul aerian Schengen. Adulții care vor călători cu copii vor trebui să treaca totuși pe la ...

 

#tvrcluj