loader
Foto

Galerie foto

Un fost consilier al Papei Ioan Paul al II-lea se destăinuie

Cunoscutul realizator de emisiuni de popularizare a ştiinţei de la TVR Cluj, Cristian Mureşanu a realizat un interviu incendiar cu unul din foştii consilieri ai Papei Ioan Paul al II-lea, Micheál Ledwith.

 

Cristian Mureşanu
Ştiinţă şi Cunoaştere

Teologul irlandez a discutat în interviul acordat despre controversatele teorii conform cărora, o parte din actualul teritoriu al României ar fi scăpat de efectele ultimei glaciaţiuni. El consideră că, astfel, în această zonă s-ar fi dezvoltat o proto-limbă care ar sta la originea altor limbi europene.

Micheál Ledwith îi spunea lui Cristian Mureşanu înaintea interviului: "Câţiva oameni cărora le-am spus despre interviul nostru sunt foarte dornici să asculte şi să înveţe mai mult despre ceea ce îţi voi vorbi despre istoria României şi a poporului român, la care m-am referit foarte frecvent în prelegerile mele publice aici, în ultimii doi ani. Regret în mod deosebit faptul că aşa o cultură şi civilizaţie precum cea a voastră pare să nu fi primit prea multe credite pentru contribuţiile majore pe care le-a adus culturii occidentale."

Teologul irlandez a acceptat să vorbească şi despre cum s-a autovindecat,  conform propriei păreri, de mielită transversă, o boală gravă despre care medicii credeau că îl va ucide.

Micheál Ledwith a fost preot, profesor de teologie şi preşedinte al Universităţii Maynooth timp de peste 25 de ani, în Irlanda. La Vatican el îi pregătea Papei Ioan Paul al II-lea discursurile pentru vizitele pontifului în diverse ţări ale lumii. Teologul a devenit celebru însă pentru faptul că s-a distanţat de viziunea oficială a bisericii catolice asupra religiei şi conceptului de divinitate şi pe care le consideră “copilăreşti”. El s-a retras, din proprie iniţiativă, din structurile bisericii.

Interviul realizat online va fi difuzat pe TVR Cluj în 2014, în preajma sărbătorilor pascale.

7:00 Legal 100% (R)

- R (Reluare)

7:30 Cap de afiş (R)

- R (Reluare)
 

"Fără Prejudecăți", la TVR Cluj

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Vă invităm să urmăriți o nouă ediție a emisiunii Fără Prejudecați, sâmbătă, 20 aprilie, începând cu ora 10:00, la TVR Cluj.

“Față în față”, cu Vasile Dîncu

“Față în față”, cu Vasile Dîncu

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Vineri, 19 aprilie, la “Față în față” Loredana Corchiș va discuta cu prof. univ. dr. Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național PSD, despre ...

Petrescu, antrenor din umbră | VIDEO

Petrescu, antrenor din umbră | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Dan Petrescu a semnat cu CFR Cluj un contract pe 3 ani, dar actualul antrenor interimar nu a fost informat de conducere.

 

#tvrcluj