loader
Foto

Vârstnicii, din nou în atenţia autorităţilor

La “Transilvania la zi”, 25 aprilie, ora 17:00, la TVR Cluj, aflăm despre noile politici în domeniul îngrijirii persoanelor de vârsta a treia, dar şi despre alte subiecte interesante.

 

Elena Nicolae
Transilvania la zi

Deşi există multe instituţii, organizaţii sau centre care se ocupă de nevoile bătrânilor, aceştia sunt priviţi de fiecare instituţie într-un mod aparte, diferit. Simpozionul „Vârstnicii - o datorie de onoare”, la care au participat mai mulţi specialişti în domeniu, îşi propune ca serviciile oferite celor în vârstă să fie unitare. Aflăm despre noile politici în domeniul îngrijirii persoanelor de vârsta a treia de la Nicoleta Molnar, director adjunct al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj şi de la Liviu Popa, directorul Centrului de Îngrijire şi Asistenţă pentru Vârstnici Cluj-Napoca.

Continuăm cu un duplex despre „Ghibstock 2014”. Acesta este un eveniment unic în Cluj-Napoca, el fiind realizat de către elevi şi pentru elevi. Timp de două zile, tineri din liceele clujene sunt invitaţi să ia parte la activităţi inedite create special pentru ei. Ghibstock se află la a V-a ediţie. Ca de fiecare dată, banii strânşi în urma acestor acţiuni vor fi folosiţi pentru cauze umanitare. Aflăm amănunte de la prof. Anda Culişor, organizator.

Încheiem cu două evenimente sportive care vor avea loc la sfârşitul acestei săptămână: Maratonul Făgetului “AROBS” la care s-au înscris peste 600 de biciclişti, şi Concursul de Escaladă Sportivă care va avea loc la Rimetea, în judeţul Alba. Vom afla amănunte chiar de la organizatorii competiţiilor.

Producător: Luminiţa Purdea-Cotuţiu

Moderator: Elena Nicolae

 

11:00 Actual Regional (R)

(Transparențe) - R (Reluare)

11:55 Ştiri pe scurt

 
Târgul de Carte Gaudeamus la Cluj-Napoca | VIDEO

Târgul de Carte Gaudeamus la Cluj-Napoca | VIDEO

publicat: joi, 25 aprilie 2024

Prima zi a Târgul de Carte Gaudeamus de la Cluj-Napoca a fost dedicată îndrăgitului umorist Cornel Udrea.

Începe Campionatul Național de Raliuri | VIDEO

Începe Campionatul Național de Raliuri | VIDEO

publicat: joi, 25 aprilie 2024

Prima etapă din 2024 este vineri și sâmbătă, Raliul Harghitei.

Scriitoarea Florina Ilis, față în față cu publicul | VIDEO

Academia Română, filiala Cluj-Napoca, lansează o serie de evenimente la care scriitorii se întâlnesc cu cercetători, profesori universitari și ...

 

#tvrcluj