loader
Foto

Vicepreşedintele PPMT cere demisia lui Kelemen Hunor

„Viceprim-ministrul Kelemen Hunor şi ministrul Educaţiei să-şi prezinte demisia!” Declaraţia a fost făcută de vicepreşedintele Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT).

 

Zakarias Zoltan, vicepreşedintele PPMT, este nemulţumit că reprezentanţii guvernului nu au reuşit să valideze legea care permite înfiinţarea departamentului cu predare în limba maghiară la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu-Mureş: „În legătură cu membrii guvernului din partea UDMR, putem să avem aşteptări ca măcar să protesteze în legătură cu această situaţie. Dacă nu găsesc soluţii să impună aplicarea unei legi, atunci cerem în mod oficial să îşi prezinte demisia.”

Vicepreşedintele PPMT spune că Legea Educaţiei, adoptată în 2011, trebuia pusă în aplicare, iar linia maghiară de la UMF Târgu-Mureş ar fi trebuit să fie deja înfiinţată.

„Ce este comun între situaţia din 1990 şi situaţia de astăzi este faptul că UMF Târgu-Mureş blochează, în mod continuu, şi tergiversează rezolvarea acestei probleme”, a declarat Zakarias Zoltan.

Acesta este de părere că înfiinţarea liniei de studiu în limba maghiară ar aduce beneficii, în primul rând, studenţilor din această minoritate, care acum sunt nevoiţi să facă practică în limba română.

Reprezentanţii Partidului Popular Maghiar din Transilvania au cerut comunităţilor maghiare să protesteze în cazul în care situaţia de la UMF Târgu-Mureş nu se va remedia.

Reprezentanţii Guvernului nu au făcut declaraţii în legătură cu cererea conducerii PPMT.

10:00 Observator transilvan (R)

- R (Reluare)

11:00 Actual Regional (R)

(Transparențe) - R (Reluare)
 

Duminică, 21 aprilie, la "Semn de carte" subiectul a fost "Vârstele subversiunii. Nicolae Steinhardt și deconstrucția utopiilor", de Adrian Mureșan.

Tradițiii și obiceiuri în Săptămâna Mare | VIDEO

Săptămâna Mare este plină de tradiţii pentru credincioşi şi fiecare zi are o însemnătate aparte.

TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

 

#tvrcluj