loader
Foto

Zeci de locuitori din Borşa, Maramureş, au protestat la Strasbourg

Retrocedările de păduri rămân o problemă, încă, nerezolvată. Zeci de maramureşeni au ajuns la Strasbourg şi au cerut să li se facă dreptate. Despre acest subiect şi alte ştiri importante, la „Jurnal Regional”, 8 mai, ora 18:20, la TVR Cluj.

 

Telejurnal regional

La Cluj, au început manifestările din cadrul Festivalului Studenţilor Maghiari. Peste 2.000 de tineri s-au adunat în centrul oraşului.

Cu ocazia Conferinţei de Gastroenterologie care se desfăşoară la Institutul “Octavian Fodor” din Cluj-Napoca, medicii fac apel la pacienţi şi la medici să nu mai folosească, respectiv să nu mai prescrie medicamentul Interferon în tratarea hepatitei C.

Ordinul Arhitecţilor din Transilvania îşi alege o nouă conducere. După demisia arhitectului Şerban Ţigănaş, alţi trei arhitecţi şi-au depus candidatura.

Peste 50 de locuitori din Borşa, Maramureş, majoritatea oameni în vârstă, s-au îmbarcat într-un autocar şi au mers la Strasbourg, unde au protestat în faţa Curţii Europene a Drepturilor Omului. Ei au cerut să li se facă dreptate în problema retrocedărilor de păduri. Protestul maramureşenilor nu a fost unul obişnuit. Aceştia s-au îmbrăcat în costume populare şi au încercat să atragă atenţia cu dansuri şi cântece populare specifice Maramureşului istoric.

Despre toate acestea, dar şi despre alte subiecte ale zilei puteţi afla în jurnalul de la ora 18:20, la TVR Cluj.

12:00 Legal 100% (R)

- R (Reluare)

12:30 Natura şi aventura (R)

- R (Reluare)
 
Olimpiada Națională de Cofetărie-Patiserie și Brutărie, la Cluj-Napoca

Elevi din toată România s-au întrecut în creativitate și rețete inedite la Olimpiada Națională de Cofetărie-Patiserie și Brutărie, desfășurată la ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

„Cântec și poveste”, o ediție de colecție dedicată „Reginei cântecului popular maramureșean”

Vineri, 12 aprilie, de la ora 15:00, la TVR 3, v-am invitat să urmăriți o ediție specială a emisiunii „Cântec și Poveste”.  Am deschis ...

 

#tvrcluj