loader
Foto

Peditel 1791 - singurul call-center pediatric din România a fost înfiinţat la Cluj

Cu un simplu apel telefonic la numărul 1791, părinţii pot obţine ajutor specializat din partea unui medic dacă micuţii lor au probleme de sănătate.

 

Singurul call-center pediatric din România a fost înfiinţat la Cluj, iar serviciile pe care le oferă acesta îi poate scuti pe părinţi si pe cei mici de drumuri inutile la spital.

Părinţii ai căror copii au probleme de sănătate pot apela numărul 1791 prin intermediul căruia intră în legătură cu un medic specialist pediatru. De la acesta, părinţii primesc sfaturile medicale necesare şi află dacă este cazul să se deplaseze la spital cu cel mic.

Călin Lazăr, directorul medical al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj, a declarat pentru TVR Cluj: “Este un serviciu de sfat medical pediatric prin telefon prin care medicul pediatru sau medicul specialist de urgenţă care răspunde apelului părintelui încearcă să-l îndrume pe acesta şi să-i dea primele sfaturi până la prezentarea la medic pentru că, este important de spus, el nu înlocuieşte consultul medical. În foarte multe cazuri e nevoie să vezi copilul ca să faci examenul obiectiv pentru a pune un diagnostic.”

Părinţilor care sună li se pun o serie de întrebări, din care medicii încearcă să îşi dea seama de gravitatea cazului. Bazele proiectului au fost puse de o fundaţie din Cluj.

“Proiectul a început la iniţiativa Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii din motive de decongestionare a vizitelor în UPU. Ceea ce putem spune este că, în aproximativ două săptămâni de când a fost deschis acest call-center, părinţii au început să dea feedbackuri pozitive cu privire la acest serviciu şi să se declare foarte încântaţi de faptul că pot obţine o părere profesională, pertinentă care îi poate ajuta în momente de criză”, a declarat Cătălina Poiană, manager de proiect.

Numărul 1791 este disponibil non-stop, iar apelul este taxabil cu tarif normal. În prezent, serviciul funcţionează doar în judeţul Cluj.

7:00 Legal 100% (R)

- R (Reluare)

7:30 Cap de afiş (R)

- R (Reluare)
 

"Fără Prejudecăți", la TVR Cluj

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Vă invităm să urmăriți o nouă ediție a emisiunii Fără Prejudecați, sâmbătă, 20 aprilie, începând cu ora 10:00, la TVR Cluj.

“Față în față”, cu Vasile Dîncu

“Față în față”, cu Vasile Dîncu

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Vineri, 19 aprilie, la “Față în față” Loredana Corchiș va discuta cu prof. univ. dr. Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național PSD, despre ...

Petrescu, antrenor din umbră | VIDEO

Petrescu, antrenor din umbră | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Dan Petrescu a semnat cu CFR Cluj un contract pe 3 ani, dar actualul antrenor interimar nu a fost informat de conducere.

 

#tvrcluj