loader
Foto

Armata, o şcoală altfel

Peste 200 de elevi din Cluj-Napoca au fost soldaţi pentru o zi, au învăţat tehnici de supravieţuire şi au încercat echipamentul de luptă! Totul, în cadrul programului „Şcoala altfel”, care se derulează în această săptămână.

 

În cadrul săptămânii „Şcoala altfel”, elevii de la Şcoala Gimnazială „Alexandru Vaida-Voievod” şi cei de la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” au făcut echipă comună şi au încercat, pentru câteva ore, viaţa de soldat.

Lt. col. Bărbuş Călin, locţiitorul comandantului Batalionul 317 Cercetare „Vlădeasa”, a declarat: „Noi îi spunem Armata, o şcoală altfel în care copiii vin la noi, ne vizitează, văd modul nostru de pregătire, tehnica pe care o avem în dotare şi mijloacele cu care ne instruim.”

Pentru că orice militar adevărat trebuie să supravieţuiască în condiţii extreme, elevii au învăţat cum să ridice un simplu cort, dar şi unul confecţionat dintr-o paraşută.

Militarii le-au explicat elevilor şi cum se poate face un foc deasupra apei în câţiva paşi simpli. A urmat momentul dedicat armelor şi zborului cu paraşuta. Cei norocoşi au încercat şi echipamentele militare.

La finalul exerciţiilor, unii dintre elevi s-au declarat încântaţi de cariera militară şi le-au spus profesorilor că vor să devină soldaţi profesionişti.

„Şcoala altfel” continuă până în 11 aprilie şi va cuprinde mai multe activităţi derulate de Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, dar şi Teatrul de Păpuşi „Puck”.

16:00 Observator transilvan

17:15 Documentar Arsenie Boca

 
Ediție specială

În Vinerea Mare, 3 Mai 2024, de la ora 19.00, la TVR Cluj, vă invităm la o ediție specială a emisiunii "Cântec și Poveste", dedicată cântărilor ...

Duminică, 21 aprilie, la "Semn de carte" subiectul a fost "Vârstele subversiunii. Nicolae Steinhardt și deconstrucția utopiilor", de Adrian Mureșan.

1 Mai grădinăresc | VIDEO

1 Mai grădinăresc | VIDEO

publicat: joi, 02 mai 2024

Mulți clujeni au participat la un tur prin grădinile mai puțin cunoscute din Cluj-Napoca.

 

#tvrcluj