loader
Foto

Chişinăul primeşte cu braţele deschise Caravana „Moldova spre Europa”

Echipa TVR Cluj îşi continuă proiectul editorial Caravana „Moldova spre Europa”. După o primă oprire în oraşul Bălţi, caravana Studioului Teritorial TVR Cluj şi-a instalat platoul în capitala Rapublicii Moldova, Chişinău.

 

Caravana „Moldova spre Europa” a ajuns la Chişinău, capitala Republicii Moldova, al doilea punct de oprire al echipei TVR Cluj în itinerariul ei jurnalistic.

Reamintim că, în premieră, TVR Cluj transmite din Republica Moldova pe patru canale tv: TVR Cluj, TVR 3, TVR Moldova şi TV Moldova 1.

Astfel, programul celei de a doua zile de transmisii din cadrul Caravanei „Moldova spre Europa”, vineri, 9 mai, este următorul:

Între orele 13:00 şi 14:00 vom putea urmări o transmisiune în direct din platoul TVR Cluj amenajat în centrul oraşului Chişinău. În legătură cu evoluţia şi perspectivele audio-vizualului din Republica Moldova, în contextul integrării europene, moderatorul Sebesi Karen va discuta cu Liliana Barbăroşie, jurnalist Radio Europa Liberă, jurnalistul Val Butnaru şi Petru Macovei, directorul executiv al Asociaţiei Presei Independente. În cadrul aceleeaşi emisiuni vom putea urmări un reportaj despre povestea unui pantofar cu ştaif, care a învăţat meserie prin Europa şi face pantofi pentru vedetele şi oamenii politici din Republica Moldova. El se poate lăuda că a făcut pantofi şi pentru doi preşedinţi moldoveni.

De la ora 14:00, reporterul  Andrei Biro intră într-un duplex în cadrul Telejurnalului la TVR1. Tot Andrei Biro, de la ora 17:15, va intra într-un alt duplex, de data aceasta cu TVR Cluj, la emisiunea “Transilvania la zi”.

Caravana „Moldova spre Europa” continuă la ora 18:00 cu o emisiune în direct de o oră pe tema diasporei moldoveneşti. Invitaţi: Victor Lutenco, şeful Biroului pentru Relaţiile cu Diaspora, academician Valeriu Matei, directorul Institutului Cultural Român din Chişinău, şi Raisa Ambros de la publicaţia „Actualitatea magazin”, ziar care apare la Roma, Italia. Jurnalista Raisa Ambros este cea care coordonează pagina “Moldova” prin intermediul căreia moldovenii sunt promovaţi prin activităţile şi poveştile lor personale.

Emisiunea continuă cu un interviu realizat în compania polivalentului artist român Dan Puric.

A doua zi a transmisiilor TVR Cluj din Republica Moldova se va încheia cu o ediţie specială a emisiunii “Vine Cluju’ pe la noi”. Vreme de o oră şi jumătate, de la ora 20:00 la ora 21:30, din Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, realizatorul Sergiu Vitalian Vaida ne oferă un festin folcloric de muzică populară şi un program realizat cu ansambluri folclorice din Maramureş. Invitaţi vor fi preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş şi 12 primari de comune din judeţul Maramureş.

Totodată, reporterul TVR Cluj, Andrei Biro, va realiza un duplex în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău cu ocazia manifestărilor dedicate Zilei Europei.

Iată şi programul următoarelor două zile ale Caravanei „Moldova spre Europa”.

Sâmbătă, 10 mai, Caravana Studioului Teritorial TVR „Moldova spre Europa” ajunge la Butuceni.

Între ora 13:30 şi 15:00, în direct, Sergiu Vitalian Vaida, duce Cluju’ pe la... alţii. Altfel spus, o nouă ediţie specială a emisiunii “Vine Cluju’ pe la noi”, în care vor putea fi urmărite ansambluri folclorice din Maramureş într-un program de muzică populară.

Tot în direct, între orele 17:00 şi 18:00, moderatorul Sebesi Karen şi colega sa de la TV Moldova 1, Olesea Russu, îl au invitat pe Vlad Filat, fost prim-ministru al Republicii Moldova, cu care vor discuta despre oferta turistică a Republicii Moldova. În continuare, vom urmări trei reportaje de excepţie realizate de echipa TVR Cluj despre oraşul Butuceni, despre un colecţionar de săbii din acest oraş şi despre Roata Vremii.

În a doua parte a emisiunii, un oenolog va vorbi despre vinurile cu care se mândresc fraţii noştri de peste Prut.

Seara, la ora 20:00, reporterul nostru Andrei Biro, intră în duplex cu Bucureştiul la Telejurnalul TVR1.

Duminică, 11 mai 2014, Caravana Studioului Teritorial TVR „Moldova spre Europa” se întoarce la Chişinău.

Între ora 10:00 şi 12:00 veţi putea urmări o transmisie în direct de la Catedrala „Sfânta Teodora de la Sihla” din Chişinău.

Nu rataţi emisiunile Caravanei „Moldova spre Europa”, o producţie TVR Cluj, transmise pe nu mai puţin de patru canale de televiziune: TVR Cluj, TVR 3, TVR Moldova şi TV Moldova 1.

13:00 tvrcluj.ro

(arhiva)

14:00 Telejurnal

 
Ediție specială

În Vinerea Mare, 3 Mai 2024, de la ora 19.00, la TVR Cluj, vă invităm la o ediție specială a emisiunii "Cântec și Poveste", dedicată cântărilor ...

Duminică, 21 aprilie, la "Semn de carte" subiectul a fost "Vârstele subversiunii. Nicolae Steinhardt și deconstrucția utopiilor", de Adrian Mureșan.

1 Mai grădinăresc | VIDEO

1 Mai grădinăresc | VIDEO

publicat: joi, 02 mai 2024

Mulți clujeni au participat la un tur prin grădinile mai puțin cunoscute din Cluj-Napoca.

 

#tvrcluj