loader
Foto

Fostul şef al Poliţiei Floreşti a prejudiciat statul cu 31 de mii de euro

Nicolae Gavril Dinea, fostul şef al Poliţiei Floreşti şi soţia sa, Ioana Mihaela Dinea, fost consilier local în comuna Floreşti au fost trimişi în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj, pentru fals în declaraţii şi evaziune fiscală.

 

Soţii Dinea au prejudiciat statul cu 31 de mii de euro, potrivit Ministerului Public. Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Comisia de Cercetare a Averilor din cadrul Curţii de Apel Cluj cu privire la faptul că diferenţa dintre averea deţinută de soţii Dinea şi veniturile acestora era semnificativă şi nejustificată.

„Averea deţinută, și pentru care au fost identificate părți de natură nejustificată, de către Dinea Ioana Mihaela, împreună cu soțul acesteia, Dinea Nicolae Gavril, conform datelor înscrise în evidenţele fiscale, este de 3.527.517 Lei”, se arată în comunicatul remis de Agenţia Naţională de Integritate.

Potrivit Ministerului Public, cei doi au minţit în legătură cu declaraţiile de avere: “... au consemnat date necorespunzătoare adevărului în formularele de declaraţii de avere, pe care aveau obligaţia legală de a le completa, pentru a disimula diferenţa semnificativă privind averea deţinută, şi a evita depistarea acestei situaţii ilicite de către organele competente. De asemenea, începând cu anul 2007, inculpaţii au construit în localitatea Floreşti, trei imobile (blocuri de locuinţe), vânzând, ulterior, toate apartamentele. Inculpaţii au declarat la notarii publici, la autentificarea contractelor de vânzare-cumpărare, preţuri, respectiv venituri mai mici provenite din comercializarea apartamentelor, cu consecinţa achitării unei Taxe pe Valoarea Adăugată, respectiv al unui impozit pe transferul dreptului de proprietate mai mici decât cele datorate, prejudiciind astfel bugetul de stat cu suma de 141.075 lei”.

Dosarul a fost trimis la Tribunalul Cluj.

9:00 Cultart (R)

- R (Reluare)

9:50 Carte de citire (R)

- R (Reluare)
 
Ediție specială

În Vinerea Mare, 3 Mai 2024, de la ora 19.00, la TVR Cluj, vă invităm la o ediție specială a emisiunii "Cântec și Poveste", dedicată cântărilor ...

Duminică, 21 aprilie, la "Semn de carte" subiectul a fost "Vârstele subversiunii. Nicolae Steinhardt și deconstrucția utopiilor", de Adrian Mureșan.

1 Mai grădinăresc | VIDEO

1 Mai grădinăresc | VIDEO

publicat: joi, 02 mai 2024

Mulți clujeni au participat la un tur prin grădinile mai puțin cunoscute din Cluj-Napoca.

 

#tvrcluj