loader
Foto

Galerie foto

În căutarea lui Gregorian Bivolaru

Video-jurnalistul TVR Cluj, Andrei Biro a încercat să realizeze un interviu cu Gregorian Bivolaru, celebrul lider MISA. Demersurile sale sunt surprinse într-un reportaj ce va fi difuzat în emisiunea Reporter TVR.

 

Drumul l-a purtat pe jurnalistul de la TVR Cluj în Suedia şi Danemarca, ţările unde se presupune că a fugit de procurorii români, liderul MISA. Şi, nu în ultimul rând ţările unde organizaţia îşi desfăşoară nestingherit activitatea, chiar sprijinită din fonduri publice.

În reportajul intitulat “Căutându-l pe guru” îl întâlnim pe un fost membru NATHA (denumirea internaţională a MISA), Kim Schmock, care a înfiinţat un ashram împreună cu Gregorian Bivolaru şi care dezvăluie din viaţa interioară a acestui tip de organizaţie în Suedia.

Un alt episod interesant al reportajului îl reprezintă interviul cu reprezentantul primăriei din Copenhaga, Mads Kamp Hansen cel care explică în ce mod se raportează autorităţile daneze la acuzaţiile aduse de către procurorii români la adresa MISA. Administraţia locală din Copenhaga subvenţionează anual şcoala de yoga a organizaţiei.

Andrei Biro nu a primit acceptul de a se întâlni cu Gregorian Bivolaru însă a stat de vorbă cu adjunctul acestuia, Mihai Stoian, care la rândul său a refuzat să apară în faţa camerelor de filmat.

Reportajul lui Andrei Biro a fost realizat în cadrul work shop-ului de televiziune al CIRCOM Regional, Asociaţia Europeană a Televiziunilor Regionale.

16:00 Observator transilvan

- direct

17:00 Telejurnal regional (R)

- direct (simultan TVR 3) (Reluare)
 
Târgul de Carte Gaudeamus la Cluj-Napoca | VIDEO

Târgul de Carte Gaudeamus la Cluj-Napoca | VIDEO

publicat: joi, 25 aprilie 2024

Prima zi a Târgul de Carte Gaudeamus de la Cluj-Napoca a fost dedicată îndrăgitului umorist Cornel Udrea.

Începe Campionatul Național de Raliuri | VIDEO

Începe Campionatul Național de Raliuri | VIDEO

publicat: joi, 25 aprilie 2024

Prima etapă din 2024 este vineri și sâmbătă, Raliul Harghitei.

Scriitoarea Florina Ilis, față în față cu publicul | VIDEO

Academia Română, filiala Cluj-Napoca, lansează o serie de evenimente la care scriitorii se întâlnesc cu cercetători, profesori universitari și ...

 

#tvrcluj