loader
Foto

Interviu emoţionant cu pictorul Nicolae Maniu, la TVR Cluj

“Transilvania culturală”, 23 aprilie, de la ora 18:30 şi, în reluare, de la ora 21:00, la TVR Cluj, vă invită la o întâlnire eveniment cu Nicolae Maniu, cel mai vândut pictor român.

 

Nicolae Maniu s-a reîntors acasă, la Cluj. Nu a venit cu mâna goală, ci cu cea mai amplă expoziţie personală de până acum. Expoziţia este deschisă în perioada 12 aprilie - 25 mai 2014. Publicul va putea admira peste 90 de tablouri din colecţia muzeului, a artistului şi din colecţii particulare din Germania şi România, precum şi cinci sculpturi în bronz din anii de debut.

Nicolae Maniu, artistul definit drept “cel mai vândut pictor român”, s-a născut în urmă cu 70 de ani, în Turda, şi a absolvit Institutul de Arte Plastice „Ion Andreescu” din Cluj-Napoca, în anul 1969, secţia sculptură. A început să practice însă pictura, ajungând în scurtă vreme la o concepţie artistică proprie a spaţiului pictural pe care o va păstra pe întreg parcursul carierei sale. Începând cu 1971, a participat cu lucrări de pictură la multe expoziţii de grup regionale şi naţionale, şi mai apoi internaţionale organizate la Philadelphia, Boston, Moscova, Berlin. În anul 1983 s-a stabilit la Köln (Germania), iar din 1993 trăieşte la Paris (Franţa). De-a lungul anilor, Nicolae Maniu a primit numeroase premii şi distincţii, iar tablourile sale se află în numeroase colecţii particulare de prestigiu din diferite ţări ale lumii, în muzee şi colecţii publice. Despre creaţie, locuri magice, piaţa de artă şi inspiraţie, într-un interviu emoţionat realizat de Vasile Hotea-Fernezan, la “Transilvania culturală”.

 

16:00 Observator transilvan

17:00 Transilvania Policromă I

(alte minorităţi)
 
Ediție specială

În Vinerea Mare, 3 Mai 2024, de la ora 19.00, la TVR Cluj, v-am invitat la o ediție specială a emisiunii "Cântec și Poveste", dedicată cântărilor ...

Duminică, 21 aprilie, la "Semn de carte" subiectul a fost "Vârstele subversiunii. Nicolae Steinhardt și deconstrucția utopiilor", de Adrian Mureșan.

1 Mai grădinăresc | VIDEO

1 Mai grădinăresc | VIDEO

publicat: joi, 02 mai 2024

Mulți clujeni au participat la un tur prin grădinile mai puțin cunoscute din Cluj-Napoca.

 

#tvrcluj