loader
Foto

Galerie foto

La Cluj, începe sezonul festivalurilor de film

Realizatorul Vasile Hotea-Fernezan vă invită la o nouă ediţie a emisiunii “Transilvania Culturală”, 19 martie, ora 18:30, la TVR Cluj, o ediţie pe gustul cinefililor.

 

Transilvania culturală

“Zilele Filmului Francofon” se află la cea de a 12-a ediţie. Evenimentul cultural organizat de Institutul Francez Cluj-Napoca are loc în perioada 20-23 martie, la Cinematograful “Victoria”. Vom afla amănunte de la Raluca Mateiu, responsabil de comunicare la Institutul Francez Cluj-Napoca.

Emisiunea continuă cu o discuţie despre “Reactor”, un nou spaţiu cultural clujean, care se va lansa în data de 21 martie. “Reactor” își propune să devină un teatru independent activ în Cluj-Napoca și, totodată, un centru de creație deschis tuturor artiștilor care au ceva de spus. Obiectivul principal este oferirea unui spațiu cultural alternativ, care să permită vizibilitatea unei noi generații de artiști. Spaţiul este alcătuit dintr-un studio de teatru, un spaţiu expoziţional şi unul neconvenţional şi va găzdui producţii teatrale, cinematografice, media, literare. Despre toate acestea, Vasile Hotea-Fernezan va sta de vorbă cu actorii Oana Mardare, Doru Mihai Taloş şi Raluca Mara, implicaţi în proiect.

Actorul Dan Chiorean deţine rolul principal în filmul “Rocker”, în regia lui Marian Crişan. Pentru interpretarea acestui rol, Dan Chioreanu a fost nominalizat la Premiile Gopo, la categoria “Cel mai bun rol principal”.

În perioada 27-30 martie, la Cluj-Napoca, se va desfăşura festivalul de film de scurt metraj Cluj Shorts. Rareş Stoica, manager artistic, şi Anca Andreea Pop, manager Relaţii Internaţionale Cluj Shorts, ne vor oferii detalii despre eveniment.

22:00 Program Ucraina

- preluare TV Ucraina

23:50 Ştiri pe scurt

 
Târgul de Carte Gaudeamus la Cluj-Napoca | VIDEO

Târgul de Carte Gaudeamus la Cluj-Napoca | VIDEO

publicat: joi, 25 aprilie 2024

Prima zi a Târgul de Carte Gaudeamus de la Cluj-Napoca a fost dedicată îndrăgitului umorist Cornel Udrea.

Începe Campionatul Național de Raliuri | VIDEO

Începe Campionatul Național de Raliuri | VIDEO

publicat: joi, 25 aprilie 2024

Prima etapă din 2024 este vineri și sâmbătă, Raliul Harghitei.

Scriitoarea Florina Ilis, față în față cu publicul | VIDEO

Academia Română, filiala Cluj-Napoca, lansează o serie de evenimente la care scriitorii se întâlnesc cu cercetători, profesori universitari și ...

 

#tvrcluj