loader
Foto

La Huedin, de Ziua Comunităţii Evreieşti, se predau lecţii de umanitate

“Transilvania la zi”, 7 mai, ora 17:00, la TVR Cluj, prezintă o ediţie specială. Vom transmite în direct, de la Huedin, manifestările prilejuite de Ziua Comunităţii Evreieşti din acest oraş.

 

În ediţia de azi a emisiunii “Transilvania la zi”, aflăm despre comunitatea evreilor din Huedin, mai exact despre ce a mai rămas din ea, acum, la 70 de ani de la Holocaustul evreilor din timpul celui de al Doilea Război Mondial.

Totodată, aflăm povestea unui supravieţuitor al Holocaustului spusă de fiul său, Tibor Schvarz, singurul evreu care mai trăieşte şi locuieşte în Huedin. Alături de el se va afla şi fiica lui, Bridget. Despre una dintre cele mai negre pagini ale istoriei omenirii vor vorbi Marius Fărcaş, preşedintele Asociaţiei “Anima Templi”, Andrei Klein, supravieţuitor al lagărului Moghilev Podolski din Transnistria, unde s-a şi născut, şi Thea Haimovitz, organizator al Festivalului de Film Evreiesc.

Un moment inedit îl va reprezenta producţia artistică a elevilor de la Şcoala Gimnazială din Sîntandrei, judeţul Bihor, care vor prezenta un dans tematic inspirat din tragedia şi ororile Holocaustului. Momentul se doreşte o lecţie a genocidului pe care copii vor să o transmită generaţiilor viitoare pentru ca asemenea atrocităţi să nu se mai repete.

Producător: Luminiţa Purdea-Cotuţiu

Moderator: Elena Nicolae

1:00 Cultart (R)

- R (Reluare)

2:00 Transilvania Policroma (R)

- R (Reluare)
 
Ediție specială

În Vinerea Mare, 3 Mai 2024, de la ora 19.00, la TVR Cluj, v-am invitat la o ediție specială a emisiunii "Cântec și Poveste", dedicată cântărilor ...

Duminică, 21 aprilie, la "Semn de carte" subiectul a fost "Vârstele subversiunii. Nicolae Steinhardt și deconstrucția utopiilor", de Adrian Mureșan.

1 Mai grădinăresc | VIDEO

1 Mai grădinăresc | VIDEO

publicat: joi, 02 mai 2024

Mulți clujeni au participat la un tur prin grădinile mai puțin cunoscute din Cluj-Napoca.

 

#tvrcluj