loader
Foto

"Linii de dialog": Mitologiile muzicii clasice | VIDEO

TVR Cluj vă propune o ediție „Linii de dialog” despre profunzimile mitologiilor muzicii clasice.

 

Dialogul a fost purtat între muzicologul Oleg Garaz și Cristian Mocanu, muzicolog și masterand la Academia Națională de Muzică „George Enescu” din București, sub egida unui proiect TV realizat de Mihaiela Mihale Ilea.
.

.
Atunci când discutăm despre muzica clasică, ne întâlnim nu doar cu note și armonii, ci și cu un univers de simboluri și concepte care conferă muzicii o gravitate mitologică. Oleg Garaz, cu o vastă experiență în domeniul muzicologiei, a adus în discuție perspectivele istorice și evoluția percepției muzicii clasice, punând accentul pe legăturile sale cu miturile culturale și sociale. De asemenea, Cristian Mocanu, prin viziunea sa proaspătă de tânăr muzicolog, a contribuit cu interpretări contemporane ale acestor mărturii artistice, evidențiind relevanța muzicii clasice în contextul actual.

Importanța acestui dialog constă în analiza sonorității muzicii clasice și în modul în care artefactele sale culturale reflectă valori, credințe și idealuri ale societății. Discuția a fost nu doar instructivă, dar și captivantă, oferind spectatorilor ocazia de a înțelege mai bine subtilitățile și complexitatea muzicii, precum și influențele acesteia asupra societății moderne.

Ediția „Linii de dialog” a fost un eveniment de excepție, în care muzicologii Oleg Garaz și Cristian Mocanu au conturat o viziune coerentă asupra mitologiilor muzicii clasice, îmbogățind astfel patrimoniul cultural românesc și încurajând o apreciere mai profundă a acestui gen artistic.

15:00 Forum economic

16:00 Observator transilvan

 

"Linii de dialog": Mitologiile muzicii clasice | VIDEO

publicat: luni, 21 octombrie 2024

TVR Cluj vă propune o ediție „Linii de dialog” despre profunzimile mitologiilor muzicii clasice.

Monitorizarea tăierilor ilegale de arbori în Maramureș | VIDEO

Recent, o echipă a TVR Cluj a însoțit autoritățile statului în pădurile Maramureșului, având ca obiectiv observarea acțiunilor întreprinse în ...

„Cântec și Poveste” din ținutul someșan | VIDEO

„Cântec și Poveste” din ținutul someșan | VIDEO

publicat: sâmbătă, 19 octombrie 2024

TVR Cluj invită telespectorii la o ediție specială „Cântec și Poveste” pe Valea Someșului, în localitatea Beclean, unde ne va fi prezentat ...

 

#tvrcluj