loader
Foto

Mihai Covaliu, la "Poveştile lu' Pilu"

Marţi, 17 mai, de la ora 19.30, la TVR Cluj şi de la ora 22.30 la TVR 3, Alexandru Pilu Bănoi v-a prezentat povestea unui campion la scrimă.

 

Poveştile lu’ Pilu

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Dacă-i spun Mihai și mai adaug campion olimpic e ușor de descoperit, dacă îi spun Claudiu, "cei de acasă" sau cei din jurul lui încep să-l simtă.

La început n-a fost planşa ci terenul de fotbal, n-a fost sabia ci mingea de plastic de "nouășpe lei".

E un tip calm, îngrijit în poveste, simte când să atace și mai ales de ce să atace. Gesturile par ușor şvăbești, privirea atentă iar gesturile îi sînt pregătite, chiar dacă a renunțat să "tragă".

Astăzi e președinte și antrenor, chiar nu știu dacă cei de la ANI se vor autosesiza după această poveste (o glumă neispirată la cumulul de funcții), își duce, trage, împinge și lasă elevii spre gestul lui, uitat uneori pe nedrept de unii și de alții, după asaltul de bronz de la Beijing din 2008.

(w882) Mihai Cova

Uneori mă întreb de ce nu e acoperită lumea cu o pătură imensă de campioni. Protecţia și truda lor dă siguranță lumii.

Un prieten îl "răsfoia" pe eroul de poveste cu o întrebare caldă, iar Mihai, al nostru, și Claudiu, cel de acasă, a răspuns precum un ceas cu "manoșe vechi și strălucitoare": "... a fost o tuşă pentru toate generaţiile de sabreri, din 1932 şi până în prezent. Am avut un sentiment de împlinire şi am fost mândru că am dat-o…"

Pun punct și tac, iar ție îți spun așa: Mihai Claudiu Covaliu să ai parte de noroc și vizionare plăcută!

(w882) Mihai Cova

**

Despre emisiune

Sportul e un mod de viață, așa că o plimbare printre campioni și amintirile lor legate de sport lasă pentru orice privitor o poveste ce nu dărâmă cuvintele lui Finley – “transpirație plus sacrificiu egal succes” – și împing orice nație spre mișcare.

“Să-mi cunosc campionii e un start spre o cursă de poveste ce-mi place să o răsfoiesc alături de voi, iar la finalul cursei, ca-n sport ce-i drept, toți am câștigat. Sportul cere sacrificii, dar nu rămâne dator niciodată. El oferă satisfacții unice și de... poveste. Dacă cere cu mâna stângă cu mâna dreaptă oferă”, spune Alexandru Pilu Bănoi, realizatorul emisiunii.

Drumul spre culmi l-a lăsat în cuvinte Seneca –“Este un drum lung, dar te duce la înălțimi nemaiîntâlnite”. Merită!

Poveștile rămân povești, campionii rămân campioni și să nu uiți: fă sport!

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

1:00 Cultart (R)

- R (Reluare)

2:00 Transilvania Policroma (R)

- R (Reluare)
 
Ediție specială

În Vinerea Mare, 3 Mai 2024, de la ora 19.00, la TVR Cluj, v-am invitat la o ediție specială a emisiunii "Cântec și Poveste", dedicată cântărilor ...

Duminică, 21 aprilie, la "Semn de carte" subiectul a fost "Vârstele subversiunii. Nicolae Steinhardt și deconstrucția utopiilor", de Adrian Mureșan.

1 Mai grădinăresc | VIDEO

1 Mai grădinăresc | VIDEO

publicat: joi, 02 mai 2024

Mulți clujeni au participat la un tur prin grădinile mai puțin cunoscute din Cluj-Napoca.

 

#tvrcluj