loader
Foto

„Miraje”, un festival care aduce lumină în lumea întunericului

Până joi, 10 aprilie, la Cluj-Napoca, are loc cea de-a VII-a ediţie a Festivalului cultural „Miraje”. Evenimentul are drept scop integrarea în societate a persoanelor cu dizabilităţi prin intermediul teatrului, muzicii şi dansului.

 

Festivalul cultural „Miraje” oferă şansa tinerilor cu dizabilităţi să facă parte din trupe de dans ori teatru, care apoi susţin spectacole în cadrul evenimentului. Tinerii exersează timp de o lună, îşi creează costume şi învaţă scenarii.

Peste 2.000 de tinerii au urcat pe scenă de-a lungul celor şase ediţii. Anul acesta, peste 150 de adolescenţi de la şcolile speciale din Arad, Bucureşti, Bistriţa, Cluj-Napoca, Paşcani, vor susţine spectacole în faţa publicului clujean.

Intrarea la evenimente este gratuită. Tot în cadrul festivalul, la Liceul pentru Deficienţi de Vedere din Cluj-Napoca au fost organizate ateliere de olărit şi prelucrarea lemnului şi a materialelor neconvenţionale.

Agenda festivalului cuprinde un eveniment în premieră pentru România: „Cafeneaua pe întuneric”, un eveniment care vrea să scoată în evidenţă cât de greu le este persoanelor cu deficienţe de vedere să se descurce în societate. Preţ de câteva ore, clienţii unei cafenele vor fi serviţi de barmani nevăzători, dar vor simţi pe propria piele ce înseamnă să trăieşti în întuneric.

11:00 Actual Regional (R)

(Transparențe) - R (Reluare)

12:00 Ştiinţă şi cunoaştere (R)

- R (Reluare)
 
Ediție specială

În Vinerea Mare, 3 Mai 2024, de la ora 19.00, la TVR Cluj, vă invităm la o ediție specială a emisiunii "Cântec și Poveste", dedicată cântărilor ...

Duminică, 21 aprilie, la "Semn de carte" subiectul a fost "Vârstele subversiunii. Nicolae Steinhardt și deconstrucția utopiilor", de Adrian Mureșan.

1 Mai grădinăresc | VIDEO

1 Mai grădinăresc | VIDEO

publicat: joi, 02 mai 2024

Mulți clujeni au participat la un tur prin grădinile mai puțin cunoscute din Cluj-Napoca.

 

#tvrcluj