loader
Foto

Galerie foto

Povestea unui star de cinema

Laureată la Cannes pentru cea mai bună interpretare feminină în pelicula "După dealuri", Cristina Flutur a acordat un interviu de excepţie pentru TVR Cluj, televiziunea din oraşul unde a absolvit actoria.

 

UPDATE: Urmăriţi, mai jos, integral, interviul acordat reporterului TVR Cluj, Vasile Hotea-Fernezan de către Cristina Flutur

În 2012, Cristina Flutur obţinea, alături de colega sa de distribuţie, Cosmina Stratan, premiul pentru cea mai bună interpretare feminină la prestigiosul festival de film de la Cannes, Franţa. Pelicula cu care şi-a câştigat recunoaşterea internaţională s-a numărat, de asemenea, printre premiatele festivalului, la secţiunea scenarii: "După dealuri", în regia lui Cristian Mungiu, un film bazat pe controversatele evenimente desfăşurate la o mănăstire din Tanacu.

În discuţia purtată cu reporterul TVR Cluj, Vasile Hotea-Fernezan, actriţa a dezvăluit cum îşi alege rolurile, mai precis cum rolurile o aleg pe ea. Cristina Flutur a vorbit despre  experienţa rolului Alinei din filmul " După dealuri" şi cum a ajutat-o regizorul Cristian Mugiu să intre în pielea personajului care i-a adus premiul la Cannes.

"Eu cred cumva, şi pe asta mă bazez când mă apropii de un personaj, că, de fapt, toate posibilităţile umane sunt în noi. Numai că nu sunt activate. Pentru că nu ai trăit anumite situaţii în care partea aceea din tine să trăiască şi să se nască. Şi un personaj vine şi trezeşte în tine părţile alea care stau cuminţi. Uneori le foloseşti pe alea pe care le ai deja trezite, dar, de foarte multe ori, cum a fost în cazul personajului Alina, pe care am simţit-o foarte departe de mine, trebuie să fii pregătit pentru foarte multe surprize", s-a confesat actriţa.

Interviul le oferă telespectatorilor ocazia să afle proiectele viitoare ale Cristinei Flutur,  să o descopere pe aceasta dincolo de profesia de actriţă, dar mai ales  să fie părtaşi la amintirile sale legate de Cluj-Napoca, oraşul unde a petrecut o parte din anii studenţiei, la Universitatea Babeş-Bolyai.

"A fost o discuţie în care interlocutoarea mea a acceptat provocarea întrebărilor dificile şi a răspuns cu sinceritate la ele. Am descoperit o persoană care pune pasiune în ceea ce face, lucru vizibil din modul în care a înţeles să dialogheze prin intermediul camerei de filmat cu telespectatorii televiziunii publice.

Sunt convins că veţi rămâne impresionaţi de personalitatea Cristinei Flutur, aşa cum se dezvăluie ea în interviul pe care ni l-a acordat şi pe care îl veţi putea viziona cât de curând pe TVR Cluj", a declarat reporterul Vasile Hotea-Fernezan.

2:00 Telejurnal TVR 3 (R)

- R (Reluare)

2:30 Lumea de aproape (R)

- R (Reluare)
 
Petrescu, antrenor din umbră | VIDEO

Petrescu, antrenor din umbră | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Dan Petrescu a semnat cu CFR Cluj un contract pe 3 ani, dar actualul antrenor interimar nu a fost informat de conducere.

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Premiul Young Onscreen Talent, oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, i-a fost acordat unui jurnalist BBC. Péter Keresztes, videojurnalist ...

La o cafea cu Poliția Rutieră | VIDEO

La o cafea cu Poliția Rutieră | VIDEO

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Mai mulți motocicliști clujeni s-au reunit marți dimineață la o cafenea din oraș pentru a discuta cu politiștii de la Rutieră despre cele mai ...

 

#tvrcluj