loader
Foto

Profu’ anului predă limba engleză la Cluj

Zece cadre didactice din țară, printre care și un profesor clujean, au primit zilele trecute titlul de “Profesorul anului 2013”, în cadrul Galei Premiilor Mentor, eveniment ajuns la a IV-a ediție şi organizat de Fundația pentru Comunitate.

 

Elena Nicolae
Transilvania la zi

La “Transilvania la zi”, 22 aprilie, ora 17:00, la TVR Cluj, aflăm care au fost criteriile de selecţie a celor zece mentori, câştigători ai premiului “Profesorul anului 2013”. Selecţia finală a fost făcută de Consiliul Director al Fundației pentru Comunitate, care a primit spre analiză 505 dosare prin care au fost nominalizați 174 de dascăli din țară. Alături de profesorul de engleză Dan Leonard de la Şcoala Elf din Cluj-Napoca, au mai fost premiaţi profesoara de coregrafie de la Colegiul Național de Artă “George Apostu” din Bacău, Simona Baicu, profesorii Maricica Apreutesei (informatică – Vrancea), Kătălin Boga (fizică – Satu Mare), Mária Bogyó (antrenor de patinaj viteză – Miercurea Ciuc), Romeo Bolohan (profesor – Suceava), Ofelia-Alina Burtea (limba și literatura română – Craiova), Constantin-Cristinel Iacoban (antrenor atletism – București), Olga Nag (antrenor patinaj artistic – Brașov) şi Elena Stoica (desen – Argeș). Vom sta de vorbă cu profesorul anului Dan Leonard şi cu Andras Imre, directorul executiv al Fundaţiei pentru Comunitate.

A 13-ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) se apropie cu paşi repezi. El se va desfăşura în perioada 30 mai-8 iunie, la Cluj-Napoca, iar cinefilii vor putea viziona sute de pelicule şi vor putea asista la concerte, expoziţii, dezbateri şi întâlniri cu cineaşti renumiţi.

TIFF lansează o nouă ediție a Competiţiei Locale, dedicată atât amatorilor, cât şi profesioniştilor din mediul cinematografic clujean, având ca scop principal promovarea şi susţinerea creaţiilor artiştilor care vin din zona artelor vizuale, creații care, până acum, nu au avut şansa să fie proiectate în cadrul festivalului.
Competiţia este adresată cineaştilor amatori sau profesionişti care sunt originari din Cluj sau care locuiesc, lucrează, studiază în prezent în orice localitate din judeţul Cluj.

Despre stadiul pregătirilor, despre proiecte noi ori deja consacrate, despre organizarea şi munca deosebită a voluntarilor, vom sta de vorbă cu Cristian Hordilă, managerul festivalului, şi cu Fabrina Herlo, coordonator voluntari.

Producător: Luminiţa Purdea-Cotuţiu

Moderator: Elena Nicolae

1:00 Prim plan obiectiv (R)

- R prima parte (Reluare)

2:00 Telejurnal TVR 3 (R)

- R (Reluare)
 
Petrescu, antrenor din umbră | VIDEO

Petrescu, antrenor din umbră | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Dan Petrescu a semnat cu CFR Cluj un contract pe 3 ani, dar actualul antrenor interimar nu a fost informat de conducere.

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Premiul Young Onscreen Talent, oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, i-a fost acordat unui jurnalist BBC. Péter Keresztes, videojurnalist ...

La o cafea cu Poliția Rutieră | VIDEO

La o cafea cu Poliția Rutieră | VIDEO

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Mai mulți motocicliști clujeni s-au reunit marți dimineață la o cafenea din oraș pentru a discuta cu politiștii de la Rutieră despre cele mai ...

 

#tvrcluj