loader

Seria „Mărturii din Infernul Holocaustului” continuă la TVR 3

În perioada 27 ianuarie-1 februarie, TVR Cluj ne prezintă o serie de interviuri cu supravieţuitori români ai Holocaustului. Seria este transmisă la TVR 3, de la ora 22:00 şi poate fi vizionată şi pe TVR+.

 

Interviul din 27 ianuarie l-a avut ca invitat pe profesorul Otto Adler (85 de ani), fost preşedinte al Asociaţiei Evreilor din România, Victime ale Holocaustului (AERVH). A fost deportat din Cluj. Nu a putut să vorbească multă vreme despre ororile trăite în lagăr. Întors în ţară, a ajuns un renumit profesor de Kabbalah. Interviul este disponibil online pe TVR+.


Din interviul difuzat pe 28 ianuarie am aflat povestea Klarei Markus (101 ani). A fost deportată în mai multe lagăre şi a parcurs notoriul marş al morţii de la Budapesta la Dachau pe jos. Cand a ieşit din lagăr, în loc să meargă acasă, s-a dus la Auschwitz unde ştia că a fost dusă mare parte din familie. A întrebat acolo unde sunt rudele ei şi i s-a arătat coşul crematoriului. Nu a simţit vreodată nevoia de răzbunare pentru că filosofia ei de viaţă este "decât să faci rău cuiva, mai bine fă-ţi ţie bine". Interviul este disponibil online pe TVR+.


Joi, 29 ianuarie, de la ora 22:00, o vom cunoaşte pe Margareta Mezei (94 de ani). S-a născut la Sighet, unde avea o viaţă frumoasă împreună cu familia ei. A supravieţuit iadului, cum îl numeşte ea, împreună cu o soră, pe care a pierdut-o apoi, după ce au ajuns acasă. Interviul este disponibil online, pe TVR+.

Vineri, 30 ianuarie, de la ora 22:00, seria Mărturii din Infernul Holocaustului continuă cu interviul cu George Legman (70 de ani), unul din cei 7 copii care s-au născut în lagăr. A văzut lumina zilei la Dachau.

Interviul este disponibil online, pe TVR+.

Sâmbătă, 31 ianuarie, de la ora 22:00, o întâlnim pe Gabriela Bone (88 de ani), deportată la Auschwitz din Tîrgu Mureş. Dna Bone a fost trimisă la muncă forţată într-o fabrică după ce a fost aleasă chiar de fondatorul imperiului Siemens. Acum după 70 de ani a reuşit să ia legătura cu unul dintre urmaşii acelui domn Siemens.

Interviul este disponibil online pe TVR+

Seria de interviuri se încheie duminică, 1 februarie, cu ediţia în care este invitată Salamon Golda (90 de ani), deportată din Sighet. L-a cunoscut personal pe doctorul Mengele şi a scăpat de 18 ori din selecţiile pe care acesta le făcea şi în urma cărora unii evrei ajungeau direct în camerele de gazare.

Interviul este disponibil online pe TVR+

***

Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS si Android.

3:30 Poveștile lu’ Pilu

- R

4:00 Actual Regional

- R
 
(P) 7 trofee emblematice din competițiile de fotbal

Obiceiul oferirii de trofee în competițiile sportive a apărut cu multe sute de ani în urmă, după ce anterior premiile erau mult mai pragmatice, ...

Psihiatria și obezitatea – O perspectivă multidisciplinară | VIDEO

Obezitatea, o afecțiune cronică cu implicații medicale și sociale profunde, este din ce în ce mai recunoscută ca fiind strâns legată de sănătatea ...

Eficiența energetică și implicațiile locale: Un eveniment universitar clujean | VIDEO

Ziua Mondială a Eficienței Energetice servește drept un prilej oportun pentru a reflecta asupra progreselor realizate și a provocărilor ...

 

#tvrcluj