loader
Foto

Suspectat de conflict de interese, primarul comunei Floreşti este liniştit

Primarul comunei Floreşti, Horia Şulea, este cercetat pentru conflict de interese. Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a scos la iveală faptul că primarul şi-a angajat cumnata pe un post de conducere în cadrul Poliţiei Locale din Floreşti.

 

Adriana Handru, sora soţiei primarului, a fost numită în 2013, de către primarul Horia Şulea, în funcţia publică de inspector asistent în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Cluj. Apoi, în perioada 23 iulie-22 octombrie 2013, aceasta a exercitat, cu caracter temporar, funcţia publică de Şef Serviciu în cadrul Poliţiei Locale Floreşti.

“Agenția Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie penală de către Şulea Horia-Petru, primar al comunei Florești, județul Cluj, întrucât, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a semnat dispozițiile de numire prin care cumnata sa a fost numită în funcția publică de inspector asistent în cadrul Direcției de Sănătate Publică a Județului Cluj și, ulterior, în funcția publică de conducere de Șef serviciu în cadrul Poliției Locale Florești”, precizează ANI.

Primarul comunei Floreşti spune că nu se consideră vinovat: “Este vorba despre un posibil conflict de interese prevăzut de articolul 301 din Codul de Procedură Penală. Eu vă spun, sincer, că sunt liniştit. N-am făcut altceva, la vremea respectivă, decât să aduc oameni de valoare cu care să pot lucra, cu care să pot satisface necesităţile comunei pe care o reprezint şi, daţi-mi voie să vă spun, sunt mândru de toţi cei pe care i-am adus din serviciile descentralizate ale statului în primăria Floreşti prin transfer în interes de serviciu.”

ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj cu privire la posibila săvârşire de către primarul comunei Floreşti a infracţiunii de conflict de interese.

11:00 Actual Regional (R)

(Transparențe) - R (Reluare)

12:00 Ştiinţă şi cunoaştere (R)

- R (Reluare)
 
Ediție specială

În Vinerea Mare, 3 Mai 2024, de la ora 19.00, la TVR Cluj, vă invităm la o ediție specială a emisiunii "Cântec și Poveste", dedicată cântărilor ...

Duminică, 21 aprilie, la "Semn de carte" subiectul a fost "Vârstele subversiunii. Nicolae Steinhardt și deconstrucția utopiilor", de Adrian Mureșan.

1 Mai grădinăresc | VIDEO

1 Mai grădinăresc | VIDEO

publicat: joi, 02 mai 2024

Mulți clujeni au participat la un tur prin grădinile mai puțin cunoscute din Cluj-Napoca.

 

#tvrcluj