loader
Foto

Transilvania la zi, 26 februarie, ora 17.00

Proiect în premieră la Cluj, terapie cu ajutorul animalelor şi disensiuni între părinţi şi şcoli cu privire la înscrierea copiilor în clasa pregătitoare, acestea sunt temele  ediţiei de azi a emisiunii “Transilvania la zi”.

 

Elena Nicolae
Transilvania la zi

Ordinul Ministerului Educaţiei Naţionale privind înscrierea copiilor în învăţământul primar în anul şcolar 2014–2015 a fost publicat în Monitorul Oficial. Documentul nu aduce modificări faţă de regulile aplicate în anul şcolar 2012-2013. Astfel, ca şi în anul şcolar 2013-2014, clasele pregătitoare vor fi organizate atât la şcoală, cât şi la grădiniţă. De asemenea, etapele de înscriere vor fi tot două. Ceea ce naşte disensiuni între părinţi şi unităţile de învăţământ este însă obligativitatea înscrierii copiilor la şcolile din proximitatea domiciliului. Despre  practica de a obţine viză de flotant în zona şcolii la care doreşti să-ţi înscrii copilul va vorbi Valentin Cuibus, inspector şcolar general.

În partea a doua a emisiunii invitaţii moderatoarei Elena Nicolae vor promova evenimentul ce aduce în atenţie apropierea binefăcătoare a animalelor. Este a cincea ediţie a Zilei Interacţiunii Om-Animal ce va avea loc joi, 27 februarie, la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei. Împreună cu Facultatea de Medicină Veterinară, Institutul de Cercetare a Interacţiunii Om-Animal din Turda şi Asociatia Dog Assist, reprezentanţii Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei au pregătit activităţi care vor fi desfăşurate de copii, adulţi şi animalele lor de companie. Invitaţi în platou vor fi conf. dr. Alina Rusu, Departamentul de Psiho-Pedagogie Specială din cadrul UBB, Ciprian Ober, şef lucrări USAMV, şi George Moşoia de la Asociaţia Dog Assist.

22:00 Program Ucraina

- preluare TV Ucraina

23:50 Ştiri pe scurt

 
Petrescu, antrenor din umbră | VIDEO

Petrescu, antrenor din umbră | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Dan Petrescu a semnat cu CFR Cluj un contract pe 3 ani, dar actualul antrenor interimar nu a fost informat de conducere.

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Premiul Young Onscreen Talent, oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, i-a fost acordat unui jurnalist BBC. Péter Keresztes, videojurnalist ...

La o cafea cu Poliția Rutieră | VIDEO

La o cafea cu Poliția Rutieră | VIDEO

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Mai mulți motocicliști clujeni s-au reunit marți dimineață la o cafenea din oraș pentru a discuta cu politiștii de la Rutieră despre cele mai ...

 

#tvrcluj