loader
Foto

Un nou sezon „Cântec și Poveste” la TVR Cluj | VIDEO

În prima ediție din noul sezon „Cântec și Poveste”, difuzată la TVR Cluj,  descoperim viața și cariera artistică a uneia dintre cele mai iubite interprete de muzică populară din România, Olimpia Deneș.

 

Alexandru Pugna
Cântec şi poveste

Ne deplasăm pe Valea Țibleșului, în localitatea Spermezeu, un loc în care tradiția și valorile culturale românești sunt păstrate cu sfințenie.

(w882) cantec siOlimpia Deneș provine dintr-un sat unde dragostea pentru folclor este o constantă a identității locale. Crescută în mijlocul comunității, a învățat încă de mică cântecele care însoțeau ritualurile și muncile cotidiene ale oamenilor din satul său. Aceste melodii au fost mai mult decât simple cântece; ele reprezentau trăirile sufletești ale comunității, fiind transmise din generație în generație.

.
Artista a fost parte integrantă a ansamblurilor folclorice de renume din Năsăud și Bistrița, având privilegiul de a participa la numeroase turnee atât în țară, cât și în străinătate. Colaborările cu mari dirijori din Transilvania și primele sale imprimări la Radio Cluj, sub îndrumarea redactorului Dumitru Buzoianu, au contribuit la conturarea unui parcurs artistic deosebit.

(w882) cantec siCântecele interpretate de Olimpia Deneș, purtând amprenta emotivă a trăirilor sale, au reușit să rezoneze profund cu publicul, devenind astfel parte din repertoriul multor tineri interpreți. În această ediție a emisiunii, telespectatorii vor avea ocazia să afle detalii despre drumul artistic al Olimpiei Deneș, despre bogăția culturală a Văii Țibleșului și despre cum casa în care a copilărit a fost transformată în „Casa tradițională a Văii Tibleșului”.

Ediția este difuzată pe 11 octombrie, la TVR 3 de la ora 15:00, și  pe 12 octombrie, la TVR Cluj de la ora 19:00.

Astfel, noul sezon al emisiunii „Cântec și Poveste” nu doar că celebrează tradiția muzicală românească, dar aduce și un omagiu celor care, precum Olimpia Deneș, își dedică viața păstrării culturilor populare. Emisiunea se anunță a fi o adevărată comoară pentru iubitorii folclorului și pentru toți cei care doresc să redescopere valorile autentice ale satului românesc.

11:00 Actual Regional (R)

(Transparențe) - R (Reluare)

11:55 Ştiri pe scurt

 
 Expoziții și patrimoniu cultural la Cluj-Napoca | VIDEO

În noiembrie, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei (MNIT) va prezenta cea mai valoroasă expoziție a sa, un eveniment care promite să atragă ...

Busolă electorală pentru alegerile prezidențiale | VIDEO

Busolă electorală pentru alegerile prezidențiale | VIDEO

publicat: miercuri, 23 octombrie 2024

Într-o eră în care implicarea civică și informarea corectă a alegătorilor devin esențiale pentru funcționarea democrației, inițiativa ...

Referendum cu emoții în Republica Moldova: O analiză a contextului politic actual | VIDEO

Recent, Republica Moldova a fost martora unui referendum definitor, ale cărui implicații pro-europene au generat un val de emoții în rândul ...

 

#tvrcluj