loader
Foto

Universitatea de Stat “Alecu Russo” din Bălţi, pol de performanţă academică

Oraşul Bălţi a reprezentat prima oprire în itinerariul jurnalistic al Caravanei „Moldova spre Europa”, un proiect şi o producţie ale Studioului Teritorial TVR Cluj.

 

Prima emisiune din cadrul Caravanei „Moldova spre Europa”, transmisă în direct din platoul TVR Cluj amenajat în campusul universităţii din Bălţi, a fost dedicată învăţământului superior şi vieţii academice din oraşul de peste Prut.

În prima parte a emisiunii, moderatorul Sebesi Karen i-a avut invitaţi pe prim-prorectorul Universităţii de Stat “Alecu Russo” din Bălţi, conf. univ. dr. Alexandru Balanici, şi conf. univ. dr. Valentina Priţcan, prorector responsabil cu activitatea ştiinţifică şi relaţiile internaţionale din cadrul universităţii. Reporterii TVR Cluj au aflat, astfel, despre realizările şi performanţele celor 6.000 de studenţi ai universităţii, mulţi dintre absolvenţi apreciaţi ca specialişti în domeniile lor, în ţări de pe întreg cuprinsul mapamondului.

Constituit ca un adevărat centru cultural şi ştiinţific, Universitatea de Stat “Alecu Russo” din Bălţi formează specialişti pentru toate sectoarele economice din Republica Moldova.

Totodată, prima promoţie a Facultăţii de Limbi Străine din cadrul Universităţii de Stat “Alecu Russo” a pus bazele tuturor facultăţilor de limbi străine din republică.

Partea a doua a emisiunii a continuat pe aceleaşi coordonate. De data aceasta, moderatorul TVR Cluj, Sebesi Karen, a stat de vorbă cu conf. dr. Florin Brânză de la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, coordonatorul extensiunii universităţii din Bălţi, prorectorul  Universităţii “Alexandru Ioan Cuza”, prof. univ. dr. Dumitru Luca, şi prof. univ. dr. Dinu Airinei, decanul Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor din cadrul universităţii ieşene, confirmând astfel, buna colaborare şi strânsele relaţii stabilite pe criterii de competenţă, profesionalism şi performanţă între universitatea din Iaşi şi cea din Bălţi.

Nu rataţi emisiunile Caravanei „Moldova spre Europa”, o producţie TVR Cluj, transmise pe nu mai puţin de patru canale de televiziune: TVR Cluj, TVR 3, TVR Moldova şi TV Moldova 1.

6:00 Poveștile lu’ Pilu (R)

- R (Reluare)

7:00 Telejurnal matinal

- simultan TVR 1
 
Ediție specială

În Vinerea Mare, 3 Mai 2024, de la ora 19.00, la TVR Cluj, vă invităm la o ediție specială a emisiunii "Cântec și Poveste", dedicată cântărilor ...

Duminică, 21 aprilie, la "Semn de carte" subiectul a fost "Vârstele subversiunii. Nicolae Steinhardt și deconstrucția utopiilor", de Adrian Mureșan.

1 Mai grădinăresc | VIDEO

1 Mai grădinăresc | VIDEO

publicat: joi, 02 mai 2024

Mulți clujeni au participat la un tur prin grădinile mai puțin cunoscute din Cluj-Napoca.

 

#tvrcluj